Hoe werkt dat, een voiceover boeken?

Nadat je contact met mij hebt opgenomen via telefoon of e-mail is het gebruikelijk om het eerst te hebben over het medium van de productie, wat het bereik is, of deze in mijn eigen studio wordt ingesproken en hoe lang de productie gebruikt gaat worden. Verder hebben we het over het tarief wat ik reken voor de productie. Een aantal veel voorkomende producties hebben richtprijzen, maar geen enkele productie is hetzelfde. De tarieven worden dan ook altijd in overleg vastgesteld.

Vervolgens spreken we door wat voor soort productie je door mij ingesproken wilt hebben en hoe deze moet klinken. Wil je hier bijvoorbeeld een accent, typetje, imitatie of mijn reguliere stem bij? Wil je een snelle wervende of juist een rustige neutrale stem horen? De fragmenten op de pagina audio kun je hiervoor als referentie gebruiken.

Nadat je mij de teksten hebt gestuurd, het liefste per e-mail in Word-formaat, neem ik een altijd een aantal verschillende versies van de tekst op. Dit zodat je altijd keuze hebt uit meerdere versies met verschillende uitspraken en snelheden. Wanneer je haast hebt kunnen teksten vrijwel altijd binnen een aantal uur ingesproken worden. Heb je minder haast? Dan heb je de audio-bestanden binnen 24 uur.

Pas als je helemaal tevreden bent over het eindresultaat ontvang je na levering van de audio een factuur per e-mail.

Voordelen bij opnames uit eigen studio:

Speciaal voor opdrachtgevers die haast hebben of niet naast de deur wonen, is een opname uit mijn eigen studio een prima alternatief voor studio bezoek.

  • Razendsnel! Als het moet binnen enkele uren.
  • Kantooruren? Zelfs in het weekend of ‘s avonds kan ik voor je inspreken!
  • Niet helemaal goed? Een tweede take is zo ingesproken!
  • Besparen op kosten, niet op kwaliteit.
  • Op je gemak de bestanden beluisteren voordat je een beslissing neemt.
  • Mijn stem met jouw tekst horen? Proeflezen is geen enkel probleem!

Levering

Bestanden kunnen worden aangeleverd in alle gangbare en exotische formaten. Het bestand dat je ontvangt is een ruwe opname, wat wil zeggen dat er geen filters, compressor of limiter wordt gebruikt. Op deze manier is het bestand makkelijker af te mixen in een andere studio. Uiteraard knip ik de opname wel voor je zodat er geen hinderlijke adempauzes of foutjes meer in zitten.